APIA anunță oportunități de export pentru fermierii și producătorii români

6

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează fermierii și producătorii români aflați în căutare de noi piețe externe de desfacere că în perioada 6-12 decembrie 2023 se va desfășura în India o misiune comercială la nivel înalt.

Potrivit unei note transmise de Comisia Europeană, misiunea comercială se înscrie în seria manifestărilor care vizează promovarea produselor agricole din Uniunea Europeană, delegația de afaceri fiind condusă de comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski. De asemenea, din delegație vor mai face parte reprezentanți ai unor importante companii din domeniul agroalimentar, precum și reprezentanți ai organizațiilor de producători, se arată într-un comuunicat al APIA remis, marți, redacției AgroTV.

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de cerere până la data de 15 iunie 2023, accesând următorul link:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLM-India-2023

Potrivit reprezentanților APIA, manifestarea va îmbina vizitele oficiale cu acțiuni de promovare și misiuni de afaceri, vizite în magazine de desfacere, inclusiv în Mumbai și la târgul SIAL India, găzduit în acea perioadă în New Delhi.

„În acest context, APIA adresează o invitație tuturor organizațiilor de producători interesate, dar și companiilor private, cu potențial de export, de preferință din următoarele sectoare: carne de porc și păsări de curte; ciocolată; produse de cofetărie și panificație; produse lactate; vinuri, bere și băuturi spirtoase; ulei de măsline și uleiuri vegetale, fructe și legume; produse cu indicație geografică; mărfuri, cum ar fi cereale, semințe oleaginoase și hrană pentru animale, etc, de a-și desemna reprezentanți care să ia parte la această misiune comercială la nivel înalt”, se arată în comunicatul citat.

Pentru stabilirea membrilor delegației va fi luată în considerare reprezentativitatea candidaților pentru un anumit sector, precum și capacitatea acestora de a desfășura afaceri internaționale și de a accesa piețe dificile.

Toate cheltuielile privind transportul și cazarea vor fi reținute în sarcina participanților, se mai precizează în comunicatul APIA.

De reținut este faptul că, la delegația de afaceri poate participa un singur reprezentant oficial per companie sau asociație, alte persoane având permisiunea strict de a însoți grupul, existând posibilitatea de a le fi refuzată participarea la anumite evenimente. În acest sens, recomandarea este ca numărul de persoane desemnate pentru reprezentare să fie unul limitat.

Pentru întrebări suplimentare, vă puteți adresa direct la Agenția Executivă pentru Cercetare (REA):  REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu

Reprezentanții APIA menționează că orice întrebări care vizează implementarea măsurii privind acțiunile de informare și promovare a produselor agricole puse în aplicare pe piața internă și în țările terțe pot fi transmise la adresa de e-mail: promovare@apia.org.ro.