APIA, anunț AZI pentru crescătorii de animale: DEPUNEȚI CERERILE de plată!

6

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine cu un anunț important pentru crescătorii de animale: de luni, 27 februarie, se pot depune cererile de plată pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor Pachet a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) – Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027.

Cererile de plată pentru intervenția DR-06 se pot depune în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, urmând să beneficieze de finanțare toți crescătorii de animale care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Potrivit reprezentanților APIA, sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM), suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenție fiind de 736,25 milioane euro.

Solicitanții intervenției DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) – Plăți în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la Centrul APIA pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora sau pe raza teritorială a judeţului unde are capacitatea de producţie cea mai mare, în cazul în care are mai multe exploatații.

Completarea și depunerea cererii se face exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor.

Informațiile necesare pentru acordarea plăților se regăsesc în cuprinsul Ghidurile Solicitantului care împreună cu cererile de plată pentru cele două pachete sunt disponibile pe site-ul APIA la link-ul https://apia.org.ro/…/inte…/bunastarea-animalelor-dr-06/ și pe site-ul MADR la link-ul https://www.madr.ro/planu…/documente-implementare-pns.html.