APIA pune întrebări fermierilor. Află ce se urmărește!

7

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) invită fermierii să răspundă unui set de întrebări formulate într-un chestionar online ce urmărește întocmirea unui studiu privind la înțelegerea gradului de pregătire a acestora pentru a adopta agricultura inteligentă și agricultura de precizie, precum și pentru identificarea oricăror bariere sau preocupări pe care fermierii le-ar putea avea, în special în cazul proiectului AgriDataValue.

„Irigarea excesivă și utilizarea excesivă a îngrășămintelor și pesticidelor sintetice cresc costurile producției și contaminarea apelor subterane. În același timp, producția animalieră intensivă crește emisiile de gaze cu efect de seră. În acest context, fermele inteligente pot crea un volum enorm de date bazate pe senzori și drone și pot avea acces la o cantitate mare de date de observare a Pământului (din imaginile satelitare). Proiectul AgriDataValue, finanțat de UE prin programul Horizon, va promova agricultura inteligentă și monitorizarea agromediului și va consolida capacitățile agricole inteligente, competitivitatea și veniturile echitabile. Proiectul va introduce o platformă inovatoare, inteligentă și distribuită de platforme. AgriDataValue va adopta și va adapta o abordare care combină diferite modele de afaceri, tehnologii cu cunoștințe și politici agricole”, explică reprezentanții APIA scopul acestui studiu făcut în rândul fermierilor.

Chestionarul este disponibil online, în limba română, accesand link-ul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/AgridataValueSurvey, iar completarea sa durează aproximativ 3 minute. Selectarea limbii se face din meniul afișat în partea dreaptă a paginii, precizează reprezentanții APIA.