Pistă specială de biciclete pentru credincioși

1

Mănăstirile ortodoxe țin pasul cu vremurile. Vizitatorii care vor dori să ajungă la două dintre cele mai importante și mari mănăstiri din județul Iași vor putea să o facă de acum înainte și cu bicicleta, aflându-se în siguranță. 

Astfel, credincioșii care vor merge să viziteze Mănăstirea Bârnova și Mănăstirea Dobrovăț din județul Iași vor avea ocazia să facă și puțin sport, după finalizarea unui nou proiect care va uni cele două lăcașe de cult printr-o pistă de biciclete.

Prin acest proiect, mai mulți oameni vor fi încurajați să folosească bicicleta ca mijloc de transport alternativ, contribuind la reducerea poluării aerului și a traficului.

Traseul pistei de biciclete care va uni cele două mănăstiri va avea o lungime de 17,14 km, dintre care 16,338 km vor fi amplasați separat de drum și 0,802 km pe marginea carosabilului sau pe trotuarul existent. 

Proiectul a fost aprobat în Comitetului de Avizare al Administratia Fondului pentru Mediu și urmează să fie finalizat peste un an și jumătate, conform știrideiasi.ro.