ATENȚIE: Risc de avalanşă de grad 4. Unde nu trebuie sa ajungem

4
Meteorologii au emis o atenţionare de avalanşă la altitudini mari, valabilă până diseară, la ora 20.00. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, la înălțime există un risc crescut de avalanșă astfel, meteorologii îi sfătuiește oameni să nu se avânte la altitudini de peste 1800 de metri. 

În Masivul Bucegi este încă în vigoare alerta de avalanșă. Riscul de producere a avalanşelor este de gradul 4, pe o scară până la 5, în zonele situate la peste 1800 m altitudine din Munţii Făgăraş și Parâng-Şureanu.

Potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Digi24, salvamontiștii spun că ar fi foarte util ca în cazul unui pericol iminent de avalanșă, turiștii să primească o avertizare RoAlert.

„Dacă s-ar introduce acest RoAlert, ar fi bun pentru că te sesizează în ce zonă de afli, te localizează și îți poate da această alarmă și atunci poate nu s-ar mai produce atâtea accidente, n-ar mai forța turistul traseul, să ajungă în platou” a declarat pentru Digi24, Laurențiu Paraschiv, coordonator Salvamont.

Reamintim că în urmă cu doar câteva zile, o avalanșă puternică a avut loc la Cabana Capra.

Atenţionarea cod galben de ger, în centrul, estul și nordul ţării este valabilă până mâine.