Când începe plata ajutoarelor de 100 de EURO pentru fermierii din vegetal și zootehnie

16

Fermierii care au solicitat ajutoarele de stat de 100 de euro, oferite de Ministerul Agriculturii atât pentru fermierii din sectorul vegetal, cât și pentru unele sectoare din zootehnie, își vor primi banii spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, în acest moment se derulează etapele finale ale verificării acestor dosare, după care urmează autorizarea la plată.

”În ceea ce privește plata acestora, fie că vorbim de vegetal sau că vorbim de partea de zootehnie, colegii mei de la APIA sunt în proces de finalizare a controalelor administrative care se fac. Undeva în proporție de 97-98%, aceste controale sunt finalizate, iar în momentul în care se vor finaliza, aceste plăți se vor face”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Conform secretarului de stat MADR, bugetele inițiale pentru aceste scheme de sprijin nu erau suficiente astfel încât să permită acordarea subvenției promise, de 100 de euro per hectar sau per UVM, însă s-au făcut demersurile necesare pentru suplimentarea acestor bugete. Astfel, fermierii își vor primi întreaga sumă promisă.

”În urma verificărilor și autorizărilor care au ieșit, din suma de bani care a fost asigurată de către Ministerul Agriculturii pentru APIA ar fi venit un cuantum mai mic decât cel promis, de 100 de euro, dar vrem să ne ținem de cuvânt. MADR a făcut demersuri pentru suplimentarea acestor fonduri, astfel încât sumele care au fost discutate se vor acorda.

Estimez că undeva după mijlocul lunii aprilie, spre sfârșitul lunii aprilie, se vor face aceste plăți”, a mai subliniat Adrian Pintea, pentru AGRO TV.