Plăți APIA de ULTIMĂ ORĂ! Ce bani intră de mâine în conturile fermierilor

7

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara în cel mai scurt timp plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru crescătorii de bovine. Potrivit oficialilor de la Ministerul Agriculturii, toate datele au fost puse la punct pentru realizarea acestor plăți, astfel că fermierii își vor vedea banii în conturi până la jumătatea lunii aprilie.

Suma pe care urmează să o primească crescătorii de vaci de lapte va fi în jur de 30 de euro/cap de animal, în timp ce cuantumul pentru crescătorii de bovine pentru carne va fi de 97 de euro/cap de animal.

”Colegii de la APIA au reușit și au finalizat toate controalele administrative și finalizarea sistemului informatic pentru plata ANT-urilor pentru zootehnie. Astfel, undeva de joi după amiază sau vineri, o să înceapă autorizarea la plată, astfel că acești fermieri vor fi autorizați la plată până în data de 15 aprilie.

De ce a durat atât? Pentru că știm că, dacă ne referim la bovine, ANT-ul se plătește la data de referință 2018, dar am vrut ca banii cei mai mulți să-i primească acei fermieri care au efectiv animalele în exploatațiile lor. Astfel, vă spun în exclusivitate că ANT 7 reprezentând vaca de lapte va fi undeva la 30 de euro/cap, iar pentru bovinele de carne va fi în jur de 97 euro/cap.

Ministerul Agriculturii are sumele în buget, astfel că conturile APIA vor fi alimentate în funcție de autorizările pe care aceștia le fac. Acești bani sunt din bugetul național, Guvernul a asigura aceste fonduri, astfel că în scurt timp vor vedea fermierii banii în conturile lor”, a precizat Adrian Pintea, secretar de stat MADR, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.