Casa Verde Fotovoltaice – Primele detalii legate de sesiunea 2024

4

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost la mare căutare anul acesta. Aproape 90.000 de beneficiari s-au înscris în aplicația pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și urmează să-și instaleze panourile fotovoltaice în perioada următoare. 

Totuși, la fel de mulți sunt și cei care nu au prins loc anul acesta și care așteaptă cu nerăbdare o nouă sesiune de înscrieri. Se pare că aceștia vor mai avea de așteptat până anul viitor până la deschiderea unei noi sesiuni.

Potrivit președintelui AFM, în bugetul de anul acesta nu s-au mai găsit fonduri pentru noi beneficiari, însă programul Casa Verde Fotovoltaice se va redeschide în 2024. Tot atunci se vor face și înscrierile pentru instalatorii care mai vor să facă parte din acest program, pe lângă cei care au fost deja acreditați.

”Anul viitor se deschide o nouă sesiune. Va fi același program, dar dintr-un buget aferent anului 2024. Cel mai probabil vom mai deschide o nouă sesiune de acreditare, dacă vor mai fi alte firme care vor dori să participe pentru programul de anul viitor”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.