Credit cu aprobare rapidă dedicat fermierilor la CEC Bank

2

CEC Bank lansează un nou credit cu aprobare rapidă dedicat fermierilor care cultivă cereale, agricultura fiind un domeniu prioritar pentru bancă, se menţionează într-un comunicat al băncii dat publicității miercuri.

„În 2022, CEC Bank a fost cel mai mare jucător din sistemul bancar al programului guvernamental destinat agriculturii – Rural Invest dar şi cel mai mare finanţator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere iar băncile trebuie să ţină cont de modul de stabilire a ratelor, a garanţiilor sau de modul în care face analiza de bonitate a clientului”, a declarat pentru AGERPRES Bogdan Alexandrescu, director Direcţia Agri, CEC Bank.

Potrivit reprezentanților băncii, finanţările acordate sunt atât pentru activitatea curentă de tip non-revolving – doar cu garanţie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, așadar fără garanţii reale din partea clientului –, cât şi pentru investiţii.

Noul credit cu aprobare rapidă dedicat fermierilor este în lei şi are valori între 50.000 lei şi maximum 500.000 lei, fără a depăşi 85% din valoarea investiţiei. Totodată, beneficiarii pot fi producători agricoli individuali sau persoane juridice care cultivă cereale.

Dobânda începe de la ROBOR la 6 luni, plus 2,50 puncte procentuale, şi nu poate depăşi ROBOR la 6 luni, plus 3,50 puncte procentuale, dobânda variind în funcţie de performanţa economică a fermierilor.

Noul credit se adresează fermierilor care exploatează teren agricol cu suprafaţă de minimum 50 ha, iar 75% din veniturile acestora trebuie să fie încasări aferente culturilor agricole.

Perioada de creditare este de maximum 24 luni pentru finanţarea activităţii curente de tip non-revolving şi de cel mult 84 luni pentru investiţii.

CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluţie semnificativă în ceea ce priveşte finanţarea agricultorilor mici şi medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% faţă de 2021.

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

Fondată în 1864, CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.