EXCLUSIV: Când speră Daea să se dea verde la despăgubirile legate de cerealele din Ucraina

6

Despăgubirile solicitate de fermierii români pentru pierderile suferite în urma tranzitului de cereale din Ucraina nu vor întârzia să apară, a declarat ministrul Petre Daea, prezent la deschiderea Târgului de Primăvară organizat în curtea Ministerului Agriculturii.

Șeful MADR nu a putut însă să ofere și informații asupra cuantumului acestor despăgubiri, spunând că așteaptă cu nerăbdare un răspuns din partea Comisiei Europene, care speră să vină în cursul lunii martie.

„Da, este o problemă importantă, este o așteptare legitimă a fermierilor, și ajutorul respectiv nu va întârzia să apară. Luna aceasta merg la Consiliul de Miniștri și sper ca până atunci lucrurile să se clarifice, întrucât eu și alți colegi am ridicat asemenea problemă, cunoscând impactul pe care l-a avut comerțul cu cereale din Ucraina în România, iar comisarul European pe probleme de agricultură, prezent la Consiliul de Miniștri, în reuniunea respectivă, a confirmat că această stare de fapt și că, în cadrul colegiului comisarilor, se va lua decizia necesară, așa că așteptăm răspunsul Comisiei. Am dat toate documentele, toate datele care ni s-au solicitat. Și noi suntem nerăbdători să vină cât mai repede acest sprijin de la Comisia Europeană”, a declarat ministrul Daea în exclusivitate pentru AgroTV.