Daea urmărește modelul de suedez!

1

În timp ce toată lumea urmărește cum se va desfășura rotația premierilor și cum se vor reîmpărți portofoliile, ministrul Petre Daea și-a făcut drum la Stockholm, Suedia, unde participă la reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din UE, ce va fi prezidată de ministrul afacerilor rurale, Peter Kullgren.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis, luni, redacției AgroTV, principala temă de dezbatere a întâlnirii vizează potențialul agriculturii de a contribui la tranziția verde.

„Programul va fi interactiv și orientat spre acțiune, cu accent pe contribuția agriculturii și silviculturii UE la alimente, furaje, fibre și securitatea energetică – pași pe termen lung pentru o bioeconomie în creștere eficientă din punct de vedere al resurselor într-o lume rezistentă «net-zero». Evenimentul va oferi participanților oportunitatea de a cunoaște și învăța aspecte referitoare la agricultura suedeză, cercetare și inovare într-un cadru informal. Programul va include o serie de vizite de studiu, iar miniștrii vor avea ocazia de a vedea și a se informa la fața locului despre soluțiile agricole inovatoare din Suedia”, se arată în comunicatul citat.

De asemnea, în marja reuniunii ministeriale, va fi organizată o întâlnire a atașaților pentru Comitetul Special pentru Agricultură (SCA).