Emil Dumitru, despre schimbarea din funcție a ministrului Daea: ”Doamne ajută!”

10

Coaliția de guvernare nu-l mai vrea pe Petre Daea în funcția de ministru al agriculturii. Se pare că zilele acestuia la șefia MADR sunt numărate, iar favoritul să-i ia locul în acest moment este președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu.

De altfel, criticile la adresa actualului ministru al agriculturii s-au înmulțit în ultima perioadă, iar atacurile vin atât din rândurile fermierilor, cât și din partea colegilor politicieni din coaliție. Deputatul PNL, Emil Dumitru, nici nu vrea să își imagineze un scenariu în care Petre Daea rămâne în actuala funcție.

”Doamne ajută! Eu, ca și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și deputat PNL, nici nu vreau să îmi imaginez că domnul Daea va mai fi menținut în viitorul cabinet”, a precizat Emil Dumitru la Europa FM, întrebat dacă crede că ministrul Daea va fi schimbat.

De altfel, deputatul PNL a semnalat și câteva dintre derapajele șefului MADR din ultima vreme, amintind momentul când acesta s-a urcat pe un camion în vamă, ca să ”controleze” conformitatea cerealelor ucrainene.

”Nu putem să discutăm decât în termeni de râs despre domnul Daea, pentru că și-a dovedit incapacitatea, și vă dau un exemplu concret. În coaliția de guvernare, am luat decizia să acordăm o primă procesatorilor, ca să reducem deficitul de balanță comercială, adică să nun mai exportăm grâu și porumb, ci să facem produse cu valoare adăugată mare. Ce a făcut domnul Daea, prin acea ordonanță pe care a scris-o la minister? A permis ca grâul ucrainean, care era achiziționat la preț de dumpinig, să fie procesat de către morari, iar morarii să primească acea primă de 500.000 de euro.

Despre asta este vorba, despre o incapacitate de a înțelege; acum, nici nu prea avem pretenții foarte mari de la domnul Daea, pentru că toate studiile dumnealui au fost făcute înainte de Revoluție, dânsul e un nostalgic. (…) Din perspectiva agriculturii, sigur că avem nevoie de un ministru care să meargă la Bruxelles nu ca să le explice celor de la Consiliul de Miniștri cum fac cormoranii baie în piscină, ci să meargă cu date concrete”, a mai spus Emil Dumitru.