Fiascoul Casa Verde – Niciun panou fotovoltaic nu va fi instalat în 2023

2

După ce programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a Curții de Apel Oradea, se pare că șansele ca beneficiarii să-și vadă panourile instalate în gospodării anul acesta sunt aproape inexistente. Este a doua oară când programul întârzie față de termenul setat inițial, după întreruperea de 3 luni din 2019.

Momentan, durata suspendării programului Casa Verde de anul acesta nu se cunoaște. Aceasta ar putea fi ridicată dacă se tranșează lucrurile la următoarea înfățișare a instanței, însă dacă va urma un proces pe fond, durata ar putea fi mult mai lungă.

”Eram în mijlocul termenului din care beneficiarii își alegeau instalatorul preferat. Primul termen era între 9 și 10 octombrie, prin care se alegeau majoritatea instalatorilor, fiecare cu oferta lui, urmând apoi ca în 90 de zile AFM să prezinte lista beneficiarilor aprobați care și-au ales un instalator și apoi să procedăm la instalări.

Se pare că pe parcursul anului 2023 nu avem șanse să instalăm vreun panou fotovoltaic prin programul Casa Verde din acest an. Așteptăm deciziile instanței pentru a continua sau nu acest program”, a precizat Dan Tudose, fondator E-acumulatori.ro, pentru AGRO TV.