Florin Barbu: ”Pariul meu cu Ministerul Agriculturii este SALVAREA sectorului suin”

11

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, și-a făcut planul pentru salvarea sectorului suin din România și spune că vrea să-l ducă la bun sfârșit până când va pleca de pe scaunul de la MADR. Acesta susține că, în următorii 4-5 ani, România va ajunge să-și asigure carnea de porc necesară pentru consumul populației.

”Sunt în implementare 56.000 de locuri de cazare de reproducție în sectorul suin. Sunt în execuție aceste lucrări, în valoare de peste 220 milioane de euro. Ne dorim ca în următorii doi ani să producem 1,5-1,8 milioane de purcei. Până la sfârșitul anului, voi mai lansa încă 100.000 de locuri de cazare pentru reproducție în sectorul suin.

Cu cele 90.000 de locuri existente, cu cele 56.000 care se fac și cu încă 100.000, asigurăm în următorii 4-5 ani între 7 și 8 milioane de purcei care vor putea fi transferați către fermele de gras. Am luat decizia ca prin Planul Național Strategic, partea de zootehnie să fie împărțită pe fiecare sector. (…) Normal că am pus mai mulți bani la porcul gras, pentru că atât timp cât merg cu proiecte foarte importante prin care fac reproducție și cresc numărul de purcei, îmi trebuie fermieri care să acceseze fonduri europene pentru fermele de gras. 

Dacă ne punem logic și avem cap, eu cred că în următorii 4-5 ani se poate rezolva un sector care este pariul meu ca ministru. Pariul meu cu Ministerul Agriculturii este salvarea sectorului suin din România, să producem nivelul de purcei de care România are nevoie. Și sunt sigur că-l voi îndeplini, cât voi sta”, a precizat ministrul agriculturii, Florin Barbu, în direct la AGRO TV.