Gata cu protestele! Fermierii de la Afumați s-au înțeles cu premierul Ciolacu

5

Reprezentanții fermierilor și transportatorilor care au protestat în ultimele săptămâni la Afumați, lângă București, au semnat un acord, cu premierul Marcel Ciolacu, prin care încetează acțiunile de protest.

Premierul i-a invitat pe reprezentanții protestatarilor la Palatul Victoria, pentru o nouă rundă de negocieri. La întâlnire au luat parte și ministrul agriculturii, Florin Barbu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, acordul de încetare a protestelor prevede și constituirea unui Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor, precum și reprezentanți ai ministerelor direct implicate în rezolvarea acestor probleme. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate.