Guvernul a aprobat AZI schemele de ajutor pentru fermieri și mediul rural!

5

Schemele de ajutor pentru fermieri și mediul rural, respectiv AGRO IMM INVEST şi RURAL INVEST, vor continua și în 2023, în cadrul programului mai larg IMM INVEST PLUS, destinat mediului de afaceri românesc, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de luni, 19 decembrie.

„Este vorba de acea ordonanţă care prevede aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acestora IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GRANT CONSTRUCT INNOVATION şi RURAL INVEST. Discutăm practic de asigurarea finanţării măsurii şi pentru anul 2023. Practic, prin această măsură, plafonul total al garanţiilor ajunge la peste 20 de miliarde de lei şi, în felul acesta, suntem convinşi că sprijinim atât mediul de afaceri şi economia, cât şi asigurarea locurilor de muncă şi încurajăm ca toţi cei care au spirit antreprenorial să continue şi să aibă o predictibilitate în ceea ce priveşte sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, decizia Executivului de continuare a sprijinului pentru IMM-uri prin schemele de ajutor amintite este în concordanţă cu obiectivele asumate prin PNRR şi ţintele fixate privind aderarea la OCDE.

„Sunt, astfel, decizii pe care le vedem în aliniere cu demersurile pe care noi ni le-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are acea componentă de reformă şi componenta de investiţii şi, de asemenea, măsurile şi responsabilitatea pe care pe care ne-am asumat-o pentru a respecta standardele specifice Uniunii Europene, dar şi pe cele ale Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), ţinând cont de faptul că săptămâna trecută am reuşit, aşa cum ne-am angajat, să depunem memorandumul inițial și să finalizăm prima etapă din parcursul nostru pentru aderarea la OCDE”, a mai spus premierul Ciucă.