Hidrologii au dat o nouă avertizare Cod roşu de viituri

5

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în patru bazine hidrografice de pe raza a două judeţe din Transilvania, informează AGERPRES.

Astfel, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi de niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Gârbova, Ciugud, Mirăslău şi Lopadea (judeţele Cluj şi Alba).

Avertizarea Cod roşu a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională “Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj şi Alba.