Masacru la un țarc de oi. Nu sunt lupii, ci frații lor domestici abandonați

5

Masacru la un țarc de oi: zeci de animale au fost omorâte, iar proprietarul lor a declarat, plângând, că a asistat la întreaga scenă, însă nu a putut să intervină, de frică să nu fie și el atacat.

Câinii fără stăpân au dată iama, duminică dimineață, la țarc de oi de la marginea Timișoarei, mai exact pe un câmp dintre Giroc și Urseni. Mihai Popa, proprietarul oilor, spune că în haită erau 10 câini mari, dintre cei abandonați de oameni la marginea localităților.
Deoarece nu au ce mânca, acești câini au început să atace animalele din adăposturile oamenilor. Deși țarcul oilor era îngrădit, acest lucru nu i-a împiedicat pe câinii înfometați să intre și să atace.

Proprietarul animalelor a declarat pentru Opinia Timișoarei că aproape 70 de oi au fost victimele atacului.

„Pe la ora 10 am dat drumul la oi la saivan, să mănânce, și au venit 10 câini mari și le-au făcut praf. 67 de oi mi le-au făcut praf. Au fost câini, nu alte animale sălbatice, câini albi și de toate neamurile. Îi plin satul de câini”, a spus proprietarul, ziariștilor de la Opinia Timișoarei.

Mihai Popa a anunțat toate autoritățile. La fața locului a venit medicul veterinar care nu a mai putut face mare lucru, iar polițiștii, ajunși la saivan, au început cercetările.

„La data de 15 Ianuarie 2023, polițiștii timiseni au fost sesizați cu privire la faptul că în extravilanul localității Giroc au fost găsite cadavrele a 65 de ovine. Polițiștii Biroului Protecția Animalelor s-au deplasat la față locului și efectuează cercetări conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii acestui incident”, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro, reprezentanții IPJ Timiș.

Localnicii spun că tot mai mulți câini sunt abandonați la Giroc, iar teama lor de a nu fi atacați este mare. Primăria comunei Giroc se va ocupa cu îngroparea sau incinerarea animalelor moarte.

Cu doar patru zile în urmă, 60 de oi din comuna Șcheia, județul Suceava, erau ucise de șacali, într-o singură noapte.