Veste proastă, azi: s-a scumpit benzina

7
La doar două zile de la ultima scumpire a carburanților, benzina mai cunoaște o creștere de preț, azi. De la începutul anului, prețurile au crescut cu 50 de bani pe litru, la stația Petrom. Scumpirile din ultima vreme sunt aproximativ la două zile distanță si chiar daca nu sunt foarte mari, sunt dese.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de jurnaliștii de la economica.net, afișează pe data de 22 ianuarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,49 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,62 lei/litrul. Concluzia: a crescut prețul benzinei cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei a rămas același ca ieri.

Ultima modificare de preț a avut loc acum două zile, la motorina, o scumpire de cinci bani pe litru. Cu doar o zi înainte, pe 19 ianuarie, Petrom a operat o scumpire de cinci bani pentru benzină.

Potrivit economica.net, pe 17 ianuarie, compania petrolieră operase o majorare de preț de cinci bani pe litru, și la benzină și la motorină, iar pe 14 ianuarie, a avut loc o majorare identică: cinci bani pe litru și la benzină și la motorină.