Petre Daea: „Fermierii români nu stau în banii de la UE!”

2

Ministrul agriculturii, Petre Daea a declarat în această dimineață la Prima News că interzicerea importului de cereale din Ucraina se va prelungi și după data de 5 iunie dacă situația o va cere, dar până atunci este analizată situația, mai ales în condițiile în care va veni noua recoltă. El a precizat că a discutat și va continua discuțiile cu omologul său ucrainean pentru a găsi soluții cât mai bune la problema cerealelor.

Petre Daea: Nu rămân cereale în România după tranzit

„Culoarele tradiționale de transport au fost torturate din cauza războiului. Peste noapte nu se pot face depozite noi. Sunt convins că nu rămân cereale în România după tranzit pentru că autoritățile își vor face datoria. Acum facem inventarul stocurilor din România, am cerut date de la fermieri”, a spus Daea.

Petre Daea: Producătorii nu trebuie să reducă prețul laptelui

Ministrul a precizat că autoritățile urmăresc introducerea măsurii de reducere a prețului la lapte.

„După șase luni de zile vom evalua care este situația. Producătorii nu trebuie să reducă prețul laptelui”, a explicat Daea.

Petre Daea: Fermierii români nu stau în banii de la UE

Referitor la noul pachet de sprijin pentru agricultori oferit de UE, Petre Daea a declarat că „fermierii români nu stau în banii de la UE”.

Ministrul agriculturii s-a declarat că nu este stresat de rotativa guvernamentală.

„Eu rămân în funcția mea de lucrător al ogoarelor și de specialist, eu rămân tot timpul în această activitate a inginerului agronom care știe ce trebuie făcut în agricultura țării românești”, a declarat Daea.

Articol preluat de la Prima News