Plăți APIA de ULTIMĂ ORĂ! Câți fermieri și-au primit azi subvențiile

5

Într-o perioadă tumultoasă atât din punct de vedere al plăților, cât și din punct de vedere al pozițiilor de conducere, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reușit să deblocheze câteva scheme de plată importante pentru fermieri. Astfel, până azi, 726.000 de fermieri au beneficiat de cel puțin o parte dintre subvențiile care li se cuvin.

Potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, care a preluat portofoliul de coordonare a APIA de la Ministerul Agriculturii, în jur de 95% dintre fermieri au fost autorizați la plată. Totodată, zilele acestea au fost autorizați la plată sute de mii de fermieri care s-au înscris să primească ajutoarele naționale tranzitorii.

”Până în momentul de față, din cei 760.000 de beneficiari care au depus cererile la APIA în anul 2023, 726.000 de fermieri au beneficiat de subvenții. S-au acordat peste 1,66 miliarde de euro, undeva în jur la 95% din numărul fermierilor sunt autorizați la plată.

Știm că săptămâna trecută au fost aprobate ajutoarele naționale tranzitorii, atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic. Din momentul aprobării HG-ului în ședința de Guvern, APIA a reușit să stabilească cuantumurile. (…) S-a început de astăzi autorizarea la plată și mă bucur că s-au mobilizat colegii de la APIA, astfel că, până acum, au fost făcute plățile la trezorerie pentru 164.000 de fermieri cu suma totală de 31 de milioane de lei.

De asemenea, astăzi au fost autorizați la plată 223.285 de fermieri cu aproape 48 de milioane de lei, care își urmează cursurile contabilicești și urmează în scurt timp să intre la plată”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.