Se întoarce Adrian Pintea la șefia APIA? Declarații EXCLUSIVE

28

Având în vedere situația din ultima vreme de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care s-a lăsat cu demiteri și întârzieri ale plăților pentru fermieri, mulți îl regretă pe fostul director general al instituției, Adrian Pintea, actual secretar de stat la Ministerul Agriculturii. De altfel, Pintea este încă titularul postului de director general al APIA, însă acesta susține că nu vrea să se mai întoarcă la șefia instituției.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV, Adrian Pintea a precizat că a preluat în coordonare APIA, zilele trecute, la ordinul ministrului Florin Barbu. Totuși, în ceea ce privește funcția de director general, aceasta va fi scoasă, cel mai probabil, la concurs.

”Eu am făcut ce am putut acolo, fiecare la rândul lui face ce poate și consideră că este necesar. Într-adevăr, au fost anumite sincope anul acesta, dintr-o cauză sau alta, dar îi asigur pe fermieri că, prin ordinul domnului ministru Barbu, am preluat coordonarea APIA, astfel încât sunt în permanență în legătură cu ei, cu directorul general, astfel încât eu zic că într-o săptămână încercăm să le rezolvăm.

Important este că avem bani, funcționalitățile sunt puse, unele sunt pe ultima sută de metri, astfel încât toți beneficiarii în cel mai scurt timp să-și poată primi banii. (…) Zilnic solicit să văd care este stadiul autorizărilor la plăți, stadiul efectiv al plăților. Trebuie să avem cumva și o înțelegere, pentru că este primul an de implementare al noului PNS, au fost foarte multe noutăți. Eu zic că suntem pe drumul cel bun și în scurt timp le vom regla.

Categoric că mă onorează când îi aud pe oameni că vor înapoi. Nu mă mai întorc la APIA, dar știți cum e, niciodată să nu spui niciodată. Este foarte bine ca lucrurile să nu se degradeze, dacă poți să mai pui ceva în plus, nu în minus”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.