Alina Gorghiu anunță poziția PNL față de moțiunea simplă privind agricultura

4

Astăzi, Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului, a anunțat că membrii Partidului Național Liberal vor vota împotriva moțiunii simple depuse de deputații USR și Forța Dreptei împotriva Ministrului Agriculturii, Petre Daea. În ciuda acestei poziții, a subliniat că așteaptă soluții mai bune și mai bine articulate din partea Ministerului Agriculturii.

Gorghiu a declarat că votul împotriva moțiunii este de unul împotriva încercării partidelor de opoziție de a câștiga capital politic prin această mișcare, dar a exprimat și dezamăgirea față de poziția Ministerului Agriculturii din ultima perioadă. Președintele interimar al Senatului speră că întâlnirea dintre Ministrul Agriculturii, Petre Daea și omologul său ucrainean va duce la găsirea unor soluții pentru a apăra fermierii români, având în vedere problemele recente cu tranzitul de cereale din Ucraina.

Gorghiu a reiterat că trebuie să găsim și alte soluții pentru a ajuta sectorul agricol care a fost afectat, pe lângă eforturile pe care guvernul le-a făcut deja pentru a ajuta fermierii români. Ea a menționat demersurile Președintelui Klaus Iohannis și ale Premierului, care au intervenit în discuțiile cu Comisia Europeană, pentru a obține ajutoare suplimentare în beneficiul fermierilor.

În timp ce Camera Deputaților discută astăzi moțiunea simplă împotriva Ministrului Agriculturii, votul final urmează să fie dat mâine.