Prețul grâului în Portul Constanța! România domină piața europeană

11

România rămâne, în continuare, lider în ceea ce privește exporturile de grâu din Uniunea Europeană, ajungând la peste 3 milioane de tone de marfă care a plecat din țara noastră în acest sezon.

Potrivit datelor publicate de AGRI Column, Franța se află pe locul doi, urmată de Polonia, Germania, Lituania și Bulgaria.

”România are un parcurs foarte bun, conducem în topul exporturilor din Uniunea Europeană, iar acesta nu este un lucru ușor, cu peste 3 milioane de tone, având și destinația Egipt în listă cu încă 600.000 de tone. Franța este la o distanță apreciabilă de România, cu doar 2,23 milioane de tone vândute”, a explicat Cezar Gheorghe, fondator AGRI Column și expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește prețul grâului în Portul Constanța, el stagnează și se prezintă la valori similare celor din săptămânile trecute.

”Vedem o cerere constantă pentru grâul Românesc, iar indicațiile din Portul Constanța rămân ancorate în jurul valorii de 215-217 euro/tonă, în unele cazuri, când este cerere, puteți să primiți și 218 euro/tonă în paritatea CPT Constanța”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.