Prețul grâului în Portul Constanța s-a dus sub 200 EURO/tonă

2

Prețul grâului își continuă traseul descendent din ultimele luni, pe fondul prognozelor de recoltă care arată foarte bine în acest moment, dar și al situației privind cerealele din Ucraina.

Potrivit specialiștilor în domeniu, fermierii trebuie să-și securizeze marfa încă de acum, pentru că în perioada următoare prețurile vor scădea și mai mult, mai ales ținând cont de prelungirea coridorului cerealelor.

”Avem o piață în descreștere cauzată de: raportul USDA, prelungirea coridorului cerealelor și tranzitul ucrainean de mărfuri. Aceste lucruri agregate au condus către situația de astăzi în ceea ce privește prețurile, iar ele au scăzut dramatic. Grâul a coborât sub nivelul de 200 euro/tonă. Mai precis, în Portul Constanța, recolta nouă se tranzacționează la nivelul de 195 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește orzul, și această marfă a înregistrat scăderi puternice în ultima vreme, ajungând la momentul actual la aproximativ 175 euro/tonă în Portul Constanța.