Recomandări pentru fertilizarea grâului din toamnă

4

Brand nou, nume nou, aceiași oameni, aceleași produse. De acum înainte Borealis LAT se numește LAT Nitrogen: accesează noul website pentru mai multe informații!

Grâul  necesită un aport echilibrat de nutrienți. Fertilizarea din toamnă cu îngrășăminte tip NPK+S sau NP+S este absolut necesară pentru dezvoltarea optima a culturii, așa cum au demonstrat și rezultatele testărilor noastre (click aici pentru a vedea rezultatele testelor noastre).

De ce este importantă fertilizarea din toamnă cu NPK+S?

  • În sol, fosforul și potasiul sunt adesea prezente într-o formă greu accesibilă plantelor, de aceea este recomandat să asigurăm necesarul de elemente nutritive disponibile imediat plantelor cu ajutorul îngrășămintelor.
  • Absorbția eficientă a azotului(N) de către plante este condiționată de un aport adecvat de fosfor(P) în sol.
  • Potasiul(K)are un rol important în reglarea activității stomatei, crescând astfel toleranța la perioade de stres ,lipsa de apă și la perioada de îngheț din iarnă.
  • Sulf: plantele au nevoie de sulf pentru formarea clorofilei și fotosinteză, și pentru formarea proteinelor.
  • Dintre toate culturile, grâul reacționează cel mai bine la aportul de azot. Acesta este important în primul rând în formarea masei vegetative a grâului, în special la începutul înfrățirii și a alungirii paiului.

La grâul comun, doza recomandată de azot aplicat odată cu fertilizarea din toamnă este de 40-50 kg/ha s.a.

Creșterea eficienței fertilizării cu ajutorul instrumentelor digitale!

Echipa de experți agronomi din cadrul LAT Nitrogen au dezvoltat programul de planificare a fertilizării NutriGuide®. Aceasta este un program digital disponibil pe internet în mod gratuit , care poate gestiona cu ușurință planificarea fertilizării culturilor din fermă. Aplicația web pentru planificarea fertilizării NutriGuide® calculează cantitatea de elemente nutritive necesare pentru culturile din fermă, vă recomandă momentul optim de aplicare, cantitatea de îngrășăminte necesare și cel mai potrivit produs din gama LAT Nitrogen. 

Înregistrează-te în mod gratuit și creează planul de fertilizare pentru culturile tale cu ajutorul NutriGuide®.

Produse recomandate pentru fertilizarea culturii de grâu din toamnă:

Găsiți informații despre produsele noastre  pe site-ul www.lat-nitrogen.com și puteți intra în contact cu reprezentanții noștri accesând sectiunea ,,Contact’’.