„REVOLTĂ” – Meșterii populari ies în stradă!

2

Meșterii populari din mai multe zone ale țării vor ieși timp de câteva zile în stradă, într-o demonstrație pentru delimitarea între autentic și kitsch.

„Revolta” meșterilor populari va lua forma unor evenimente evenimente destinate tradițiilor populare ce au loc, în acest sfârșit de săptămână, la Iași.

La acestea participă meșteri populari consacrați din mai multe zone ale țării și care fac parte din Asociația ART- meșteșugurile Prutului.

O parte dintre ei au standuri cu produse create manual la Festivalul Străzii Lăpușneanu, care a început de astăzi.meșterii populari

Totodată, în zilele de 16 și 17 septembrie 2023, pe Esplanada Palas Iași va avea loc cea de a II-a ediție Târgului național „Cămașa tradițională – meșteșug și mod de viață”.

Scopul manifestării îl constituie aducerea în prim plan a creațiilor tradiționale autentice, prin promovarea cămășii țărănești femeiești și bărbătești, specifice diferitelor zone ale țării, prin implicarea meșterilor populari recunoscuți în domeniu.meșterii populari

Târgul își propune să aducă în atenția publicului ieșean și nu numai, detaliile specifice cămășii cu adevărat autentice și delimitarea de produsul kitsch promovat sub denumirea de „ie”.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Iaşi, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

La ediţia din acest an, vor fi prezenţi meşteri din județele Cluj, Iași, Botoşani, Brăila, Buzău, Neamț, Suceava, Vaslui, dar și meșteri din Republica Moldova.

Pe durata desfășurării Târgului, se vor organiza ateliere de creație interactive coordoanate de meșterii participanți la care pot participa toți cei interesați de croitul și cusutul unei cămăși tradiționale.

Nu ezitați să fiți alături de meșterii populari, în acest weekend, la Iași, unde veți putea redescoperi frumusețea creațiilor tradiționale autentice!