Urs împușcat vineri în curtea unui liceu! „Devenise agresiv”!

4

Un urs a fost împușcat, vineri dimineaţă, după ce a intrat în curtea Liceului Tehnologic „Venczel Jozsef” din municipiul Miercurea Ciuc, punând în pericol viețile a sute de elevi și profesori care se aflau la ore, informează AGERPRES.

Pentru că animalul devenise agresiv la sosirea echipei de intervenție, s-a luat decizia ca acesta să fie împușcat, pentru a evita orice pericol la adresa elevilor, a cadrelor didactice și cetățenilor care locuiesc în împrejurimile liceului, a declarat viceprimarul Bors Bela.

„Conform procedurii, prima opţiune era alungarea, a doua tranchilizarea şi a treia împuşcarea. Dat fiind faptul că ursul se afla chiar în curtea liceului ‘Venczel Joszej’, pe un copac, la 30 de metri de şcoală şi deja sute de elevi erau în şcoală, iar după gardul şcolii se află case particulare, deci nu aveam opţiunea de a-l alunga sau tranchiliza, astfel era necesar să procedăm la împuşcarea ursului. Totul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă şi în aşa fel nu a fost nimeni în pericol. Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol, aşa că comisia a hotărât în unanimitate că ursul trebuie împuşcat. Împuşcarea a avut loc la ora 07,40 minute de către vânătorul de la asociaţia cu care Primăria municipiului Miercurea Ciuc are contract. A fost de faţă şi medicul veterinar şi, bineînţeles, de la Primărie, domnul primar Korodi Attila şi eu”, a mai precizat viceprimarul.