Șeful APIA, informație importantă pentru fermieri privind plata ANT la BOVINE

19

Odată cu implementarea noului Plan Național Strategic (PNS), data de referință pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu la bovine se modifică. Noul termen va fi 31 ianuarie 2018, astfel că fermierii vor primi banii pentru animalele pe care le aveau în fermă la acea dată.

Cu toate acestea, există o soluție și pentru crescătorii care și-au înființat exploatația de bovine după data de 31 ianuarie 2023. Potrivit directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, se vor putea înscrie la plata ANT în 2023 și fermierii care și-au înființat ferma după data de referință.

”Pentru ANT la bovine, începând cu anul 2023, s-a modificat data de referință, este data de 31 ianuarie 2018. La subvenție veți intra cu efectivul din 31 ianuarie 2018. Dacă exploatația este înființată după această dată, vor exista niște intervale, spre exemplu cei care și-au înființat exploatația între 1 februarie și 28 februarie 2018 etc. Vor fi trei-patru intervale, astfel încât și cei care și-au înființat exploatația după 31 ianuarie 2018 să poată depune cererea și să fie eligibili la plată începând de anul acesta”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.