Sfârșit de an agricol. Legumicultorii trag linie și își fac socotelile

2

Munca nu a fost în zadar pentru mai mulți legumicultori din Județul Dâmbovița. Anul se apropie de final, iar legumicultorii își fac socotelile și trag concluzii.

Anul acesta cea mai mare problemă a fost seceta, iar în lipsa sistemelor de irigații, culturile au fost serios afectate. În ciuda acestor probleme, cei care au muncit aproape zilnic pentru a-și întreține culturile au reușit  vândă marfă în piețe și astfel  facă din legumicultură o afacere profitabilă. De departe una dintre cele mai mari probleme din agricultură rămâne în continuare lipsa forței de muncă, o problemă care pare  în acest moment nu are rezolvare.
 
„Pentru cine a muncit a fost un an bun. Am avut probleme mari din cauza secetei, iar la noi în zonă nu mai sunt sisteme de irigații. Cu toate acestea, am reușit  ducem culturile cu bine până la recoltat. Vindem în piețele din Târgoviște și Brașov, iar consumatorii sunt mulțumiți de produsele noastre”, sublinează legumicultorul Dănuț Nicula.
 
„Acum la sfârșit de an tragem linie și adunăm. Una peste altă a fost un an bun. Am reușit  acoperim cheltuielile și am realizat și un profit destul de bun.  Așteptăm  vină și zăpadă care ne-ar ajută foarte mult în culturile din câmp. Din păcate,  în ultimii ani nu prea a mai nins și pământul simte lipsa zăpezii.  fim sănătoși și anul viitor  fie cel puțin la fel de bun ca anul care tocmai se încheie”, a punctat legumicultorul Florică Niță.