Teme importante la Consiliul AgriFish: Cerealele din Ucraina, bioeconomia și agricultura carbonului…

2

Ministrul agriculturii, Petre Daea, participă marți, 25 aprilie 2023, la Consiliul Agricultură și Pescuit (AgriFish), care are loc la Luxemburg.

„Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme de maxim interes pentru producătorii agricoli din țara noastră, precum: situația piețelor agricole în urma invadării Ucrainei, planurile strategice ale PAC, oportunitățile bioeconomiei în contextul provocărilor actuale, agricultura carbonului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis, marți, redacției AgroTV.

Astfel, pe baza informațiilor furnizate de Comisie și de statele membre, Consiliul AgriFish va face un bilanț al situației pieței produselor agroalimentare în UE, cu accent pe impactul războiului din Ucraina.

„În urma comunicărilor din partea Comisiei” pe tema cerealelor din Ucraina, miniștrii vor desfășura o dezbatere de orientare cu privire la aspectele agricole și forestiere ale propunerii de regulament referitoare la certificarea eliminărilor de dioxid de carbon, se menționează în comunicatul citat.

Consiliul AgriFish va urmări, de asemnea, să aprobe concluzii privind oportunitățile oferite de bioeconomie în contextul provocărilor actuale, cu accent special pe zonele rurale.

„În cadrul întâlnirii, oficialii europeni vor desfășura un schimb de opinii cu privire la situația actuală a planurilor strategice ale statelor membre în cadrul Politicii Agricole Comune pentru perioada 2023-2027”, se mai arată în comunicatul MADR.