Tragedie cu doi vecini, un taur și o armă de vânătoare: S-a lăsat cu moarte de om!

19

O adevărată tragedie a avut loc, sâmbătă, în localitatea suceveană Holda: un bărbat a murit împuşcat de vecinul său care încerca să sacrifice o bovină, informează AGERPRES.

Un apel la 112 primit în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 07:50, anunța că pe raza satului Holda, ce aparţine de oraşul Broşteni, o persoană a fost rănită, transmite IPJ Suceava.

Potrivit purtătorul de cuvânt al instituției, Ionuţ Epureanu, din primele verificări s-a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă.

Sâmbătă dimineaţa, un bărbat în vârstă de 37 de ani, localnic, a încercat să sacrifice un taur într-o anexă a gospodăriei, fiind ajutat şi de către un vecin. Întrucât animalul a devenit agitat, bărbatul a mers în casă şi a luat o armă de vânătoare pe care o deţine legal şi a efectuat un foc asupra animalului. Din nefericire, glonţul a trecut prin corpul animalului, printr-un perete al anexei, şi l-a lovit pe vecinul său în vârstă de 33 de ani, care era poziţionat lângă peretele exterior al grajdului.

Deși lucrătorii SMURD ajunși la faţa locului au acordat îngrijiri medicale şi au desfăşurat manevre de resuscitare, în jurul orei 09:00 a fost declarat decesul victimei.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă formată din poliţişti din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Arme Explozivi Substanţe Periculoase, dar şi laboratorul criminalistic mobil din cadrul Serviciului Criminalistic, activităţile de cercetare fiind coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în vederea încadrării juridice a faptelor şi dispunerii măsurilor procedurale şi procesuale legale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.