Tranzacție de succes în industria de procesare a carnii din România

3

Consiliul Concurenţei a autorizat luni o tranzacţie prin care Elit intenţionează să preia compania Goodies Meat Production, se arată într-un comunicat al autorității pentru concurenţă.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, se menţionează în comunicatul Consiliului Concurenței.

În urma tranzacției, compania Goodies Meat Production, din judeţul Prahova, care produce şi comercializează mezeluri, va fi preluată de Compania Elit, din judeţul Alba, care face parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group. Grupul Smithfield desfăşoară o gamă variată de activităţi în România, printre care creşterea suinelor, producţia şi comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată şi carne procesată, precum mezeluri.

Decizia de autorizare a tranzacției va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.