Tranzacție în industria de mezeluri. Intervine Consiliul Concurenței

10

Anunțată la sfârșitul lunii noiembrie, tranzacţia prin care Elit SRL intenţionează să preia producătorul de mezeluri Goodies Meat Production SRL este analizată acum de Consiliul Concurenţei.

„În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/199), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat remis luni presei de către Consiliul Concurenței.

Smithfield Europa a încheiat în noiembrie 2022 un acord de achiziție a societății Goodies Meat Production, producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Tranzacția se va face prin intermediul companiei de preparate din carne, Elit, situată în județul Alba.

Începând cu 2018, Elit face parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group. Grupul Smithfield desfăşoară o gamă variată de activităţi în România, printre care creşterea suinelor, producţia şi comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată şi carne procesată, cum ar fi diferite tipuri de mezeluri.

Elit SRL este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

La rândul său, Goodies Meat Production SRL produce şi comercializează mezeluri, activitatea sa fiind concentrată pe producţia de produse marcă proprie (private label) pentru anumiţi retaileri. Goodies Meat Production operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, Prahova, și are 320 de angajați. Are o capacitate de producție de 20.000 tone/an, iar portofoliul său de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.