Urmărire ca-n filme, prin lanul de porumb! Poliția, pe urmele contrabandiștilor

1

Țigări de contrabandă în valoare de peste 50.000 de lei au fost găsite într-un lan de porumb de către polițiștii de frontieră din Botoșani. Coletele au fost abandonate acolo în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei, organizată de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Pe timpul desfășurării acțiunii, în apropierea localității Victoria, județul Botoșani, polițiștii de frontieră botoșăneni au oprit pentru control un autoturism, despre care dețineau informații că ar fi implicat în activități ilegale, relatează botosaninews.ro.

În autoturism se aflau două persoane, iar în momentul în care polițiștii de frontieră le-au legitimat, la aproximativ 500 de metri distanță, un alt autoturism a virat brusc pe un drum agricol.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, urmând ca la scurt timp să găsească abandonate, într-un lan de porumb, mai multe colete cu țigarete, învelite în folie neagră.

”În urma inventarierii bunurilor, în colete au fost descoperite 97.600 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de peste 58.500 de lei, care au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.