Agricultura, privită cu încredere de Lucia Morariu

453

Fostul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism ocupă acum funcția de consul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca.

“Noi putem construi o industrie care face în sine export. Și care face export, alături de IT, de agricultură, de diferite tipuri de energie regenerabilă. Putem construi o industrie adevărată, sustenabilă, care nu pleacă din ţară, pentru că hotelul făcut e aici, nu închizi fabrica și pleci în altă parte, pentru că forța de muncă devine mai scumpă decât ți-ai planificat, o industrie cu mari șanse de a contribui esențial la PIB-ul României. Nu este neapărat nevoie să se facă un minister al Turismului, trebuie un reprezentant al turismului care să stea la masă cu premierul și să fie tratat la fel ca ministrul Finanțelor. Ne trebuie o entitate în care turismul să nu fie a șaptea roată la căruţă”, a spus Lucia Morariu, conform Agerpres.

Aceasta a precizat că autorităţile centrale au ajutat foarte puţin turismul românesc, însă se bucură de faptul că măcar nu au existat piedici.  “Cine aduce turiști străini înseamnă export, deci aduce niște bani în ţară. Sigur, e bine că turistul român nu pleacă din ţară, contează enorm. România are clar 80% din circulația turistică susţinută de români și operatorii din turism sunt foarte fericiți pentru că alte ţări nu sunt așa de mulțumite cu turiștii domestici. Insă, incomingul înseamnă toată lumea asta, sunt posibilităti largi. România este o ţară mare, nu ne gândim numai la hotelurile de pe litoral, avem foarte multe stațiuni balneare și o grămadă de unităţi de cazare care ar putea să atragă turiști în plus. De altfel, la noi la agenție, pe partea de vacanţe în România, exceptând litoralul, în frunte sunt stațiunile balneare unde am avut o creştere de peste 100%, deci tot turiștii români sunt primii care se duc și consumă”, a apreciat Lucia Morariu