Florin Barbu: ”Salariul mediu în Ministerul Agriculturii va ajunge la 8.000 lei net”

76

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, pregătește o reorganizare prin care susține că se va face economie de 10 milioane de euro. Cu toate acestea, el susține că niciun angajat din Ministerul Agriculturii nu va fi dat afară, iar salariul mediu în cadrul instituției va crește.

Potrivit lui Florin Barbu, salariul mediu actual din cadrul MADR este între 6.000 și 7.000 de lei net, iar în urma reorganizării, mulți angajați vor primi salarii majorate cu 500-1.500 de lei.

”În funcție de vechime, în funcție de treaptă, vorbim de inspector asistent, inspector principal, inspector superior, salariul mediu este în jur de 6.000-7.000 lei net. Nu vorbim de bani care vin pe fonduri europene, ci de salariu de bază. Cel mai mare salariu este undeva la 13.000 lei net. Salariul ministrului agriculturii, îl spun public, este de 12.000 lei net.

Vom comasa aproape 10 instituții din subordinea Ministerului Agriculturii. Vorbim de ADS, ANF, ANZ, ANZM, de partea de semințe, de laboratoare, de viticultură, de OSPA, aceste instituții vor intra într-o formă de reorganizare. Forma de reorganizare reprezintă realizarea de direcții de politici agricole pe fiecare domeniu în cadrul Ministerului Agriculturii. Oamenii din teritoriu din aceste instituții vor trece în subordinea Direcțiilor Agricole Județene. Niciun om nu pleacă acasă”, a precizat șeful MADR.

Întrebat dacă salariul mediu din cadrul ministerului va ajunge în jurul valorii de 8.000 de lei net, Florin Barbu a răspuns afirmativ. 

”Prin acest act normativ se desființează 300 de funcții de conducere, 54 de instituții publice și 76 de ordonatori terțiari de credite. Se vor desființa toate posturile vacante și vorbim de aproximativ 7.000 de posturi vacante. Mai mult de atât, vreau să asigur salariații din România că prin această reorganizare, ai obligația să duci salariații la nivelul instituției care s-a reorganizat la cel mai mare în plată. Facem o economie de 10 milioane de euro, iar peste 1.700 de angajați din Ministerul Agriculturii vor primi salariu mai mare. Creșterea va fi între 500 și 1.500 de lei”, a precizat ministrul Florin Barbu, la Digi24.