Inundatii in judetul Galati

549

120 de curți și grădini și 20 de anexe gospodărești, inundate în comuna Slobozia Conachi, din judetul Galati. 

Un număr de 120 de curți și grădini, dar și 20 de anexe gospodărești au fost inundate în comuna Slobozia Conachi, în urma topirii zăpezii și a scurgerilor de apă de pe versanți, provenite din precipitații, a declarat marți, primarul localității, Emil Dragomir.

Potrivit acestuia, apa nu a intrat în case, dar a inundat curți, grădini, anexe gospodărești și teren arabil, în condițiile în care localitatea a mai fost grav afectată de inundații și anul trecut, în luna noiembrie, când mai multe sute de persoane au fost evacuate din calea apelor.

“În urma evaluării făcute, a reieșit că au fost inundate 120 de curți și grădini și 20 de anexe gospodărești. Apa nu a intrat în case. Apa a venit de pe versanți de la Pechea, de la Valea Rea, după ploaie. S-au mai topit și zăpada și gheața. Deocamdată nu acționează motopompe, apa se retrage singură”, a spus Dragomir.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Eugen Chiriță, se acționează cu o motopompă pentru evacuarea apei care a inundat o curte în localitatea Pechea.

El a precizat că segmentul din DJ 255, de la intrare în localitatea gălățeană Pechea, a fost decolmatat după ce a fost acoperit, luni, de mâl.