Mesaj de la APIA pentru toți fermierii care vor să primească subvenții în 2024

7

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat, săptămâna trecută, campania de primire a cererilor unice de plată din partea fermierilor care vor să beneficieze de subvenții anul acesta. Timpul alocat acestei campanii este mai scurt decât de obicei, motiv pentru care APIA îi îndeamnă pe fermieri să-și depună din timp dosarele.

Practic, campania se va desfășura până în data de 7 iunie 2024. Particularitatea acestui an este faptul că nu va mai exista perioada de depunere a cererilor cu penalități. Toți fermierii care depun între 4 aprilie și 7 iunie își vor primi subvențiile în integralitate, iar cei care nu depun în acest interval vor fi excluși de la plată.

Directorii centrelor județene APIA îi îndeamnă pe fermieri să respecte programările și să-și depună dosarele la timp, astfel încât să nu existe blocaje în ultimele zile.

”Dacă un solicitant nu poate veni când este programat, dosarul lui se reportează pe a doua zi sau pe ultima săptămână, şi atunci riscăm ca la începutul lui iunie să ajungem cu multe dosare nepreluate, sistemul electronic să nu suporte presiunea şi să nu poată fi procesate”, a precizat Ioan Sorin Roman, directorul APIA Bihor, pentru publicația eBihoreanul.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.