Vicepreședinte ANSVSA: Ne dorim redeschiderea târgurilor de animale în toate județele

20

Pe vremuri, târgurile de animale făceau parte din tradiția fermierilor, însă de câțiva ani, de când pesta porcină africană a făcut ravagii pe tot teritoriul României, acestea au rămas doar o amintire. Mulți crescători de animale așteaptă cu nerăbdare redeschiderea acestor târguri, însă autoritățile nu au luat încă o hotărâre în acest sens.

Întrebat despre acest subiect în emisiunea ”Agricultura la Raport”, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ioan Oleleu, a oferit următorul răspuns:

”Este o prioritate pentru noi redeschiderea târgurilor de animale. Așa cum arată datele problemei privind evoluția focarelor de pestă porcină africană, ne aflăm într-o poziție favorabilă. Numărul acestora este într-o continuă scădere la nivel național și ne dorim ca acest lucru să se întâmple în perioada următoarele, în toate târgurile din toate județele. Dar depinde foarte mult de evoluția focarelor de pestă porcină africană în România.

Personal, a fost o provocare de când am venit la ANSVSA, cunosc importanța acestor obiective și ne dorim, și ca medici veterinari, să fie redeschise aceste târguri de animale în România”, a precizat Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA, pentru AGRO TV.