Vrednicia fermierilor se vede după numărul de cereri de subvenție

5
Vrednicia fermierilor se vede după numărul de cereri de subvenție

Locul II pe țară în ceea ce privește depunerea cererilor unice de plată pentru anul în curs este ocupat de județul Hunedoara, acolo unde peste 15.200 de fermieri au solicitat subvenție pentru sectoarele vegetal și zootehnic în această primăvară.

Potrivit Agerpres, marți, 11 mai 2021, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Călin Marian, s-a întâlnit la sediul Centrului județean APIA cu conducerea instituției. Motivul întrunirii a fost analiza situației fermierilor din Hunedoara, inclusiv găsirea unor soluții la solicitările acestora.

Cu această ocazie, directorul Centrului județean APIA, Veronica Topor, a precizat că Hunedoara se ocupă locul doi în țară la depunerea cererilor unice de plată, cu un procent de peste 89% din numărul total programat.

De altfel, până marţi au solicitat subvenţii 15.211 fermieri din judeţul Hunedoara, pentru o suprafaţă totală de 107.340 hectare. Mai sunt aşteptaţi aproape 1.700 fermieri să depună cererile unice, pentru încă 26.000 hectare.

Pentru a veni în sprijinul celor care nu au reuşit încă să obţină de la autorităţile locale toate documentele necesare, prefectul Călin Marian a solicitat primarilor, acolo unde este cazul, să-şi organizeze activitatea cu publicul astfel încât în zilele de sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 mai, să poată fi eliberate adeverinţele solicitate de fermieri.

17 mai, ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2021

Miercuri, 12 mai 2021, APIA Centrală a transmis o informare la nivel de țară, ocazie cu care conducerea instituției a reamintit tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021 reprezintă ultima zi de primire, fără penalităţi, a cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Până la ora informării transmise la redacție, au fost înregistrate în baza de date a APIA centrală un număr de 710.720 cereri, pentru o suprafaţă de 6.885.745 ha.

„Asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea cu succes a etapelor necesare şi îi îndemnăm să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul Centrelor judeţene, respectiv ai Centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reuşească să depună cererea în termen şi să evite aplicarea de penalităţi”, spun reprezentanţii agenţiei.

Informaţiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărţile şi listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar şi ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA şi pe site-ul Agenţiei: www.apia.org.ro.