Agricultura prin ochii specialistilor

521

Adrian Radulescu, Alexandru Stanescu, Daniel Botanoiu si Emil Dumitru au participat luni seara la emisiunea Agricultura la Raport, difuzata de postul de televiziune Agro TV.

Cele mai importante informatii din sectorul agricol ajung la fermieri, indiferent ca vorbim despre mari afaceristi sau simpli tarani, prin intermediul postului de televiziune Agro TV. Luni seara, in cazul emisiunii Agricultura la Raport, Ovidiu Ghinea a discutat cu patru oameni din agricultura romaneasca despre situatia din tara noastra.

LEGEA SUPERMARKETURILOR

Alexandru Stanescu: “Scopul acestei legi este acela de a introduce marfa romaneasca pe rafturi. Incercam sa facem o treaba buna, un parteneriat corect. Stateam si vorbeam cu legumicultorii si mereu imi spuneau ca ei vand cea mai mare parte din marfa unor intermediari de langa Bucuresti, care dau mai departe legumele unor supermarketuri. Noi incercam sa eliminam acesti intermediari pentru ca profitul sa mearga la tarani”.

Daniel Botanoiu: “Legea a pornit din dorinta consumatorului de a putea cumpara marfa romaneasca si de calitate. Producatorii isi doresc si ei un sistem de normalitate, care inseamna acces la piete si la supermarketuri. Suntem intr-o cooperare foarte buna cu Parlamentul pentru a rezolva problemele aparute acum”.

VANZAREA DE TERENURI CATRE STRAINI

Emil Dumitru: “Se face specula imobiliara. Romania este data ca exemplu negativ. Noi suntem datori sa lasam urmasilor nostri pamantul nostru si trebuie sa ne respectam trecutul. Vrem ca strainii sa faca agricultura aici, nu specula imobiliara”.

Daniel Botanoiu: “Terenul agricol nu trebuie sa-si schimbe destinatia. Ne dorim sa stopam specula imobiliara. Vom face in folosul tinerilor, pentru a putea sa ii atragem din nou catre mediul rural”.