ANM anunţă viscol în nordul Munteniei

501

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, până la ora 19:00, atenționarea de vânt puternic și ninsoare pentru zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița și a emis un Cod galben de precipitații mixte și polei pentru zona de câmpie a județului Timiș, valabil până la ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, în județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 70 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depăși 80 — 90 km/h. În aceste zone, temporar va fi ninsoare slabă viscolită.

De asemenea, în zona de câmpie a județului Timiș se vor semnala precipitații mixte care determină depunerea de polei.

Atenționare de vânt puternic și ninsoare în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, în următoarele ore

Meteorologii au emis, duminică dimineața, mai multe noi atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic și ninsoare, valabile în următoarele ore, în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 14:00, în zona de munte a județului Caraș-Severin, la la peste 1.700 metri altitudine se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși viteze de 80-90 km/h, iar izolat ninsoare.

De asemenea, până la ora 13:00, în județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 70 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depăși 80 — 90 km/h. În aceste zone, temporar va fi ninsoare slabă viscolită.

Până la ora 11:25, zona de câmpie a județului Satu Mare se află sub Cod galben de polei, iar în județul Mehedinți, până la ora 11:00, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55-60 km/h.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.