Home Comunicate Cinci exploatări forestiere din județul Covasna au fost închise de Garda de...

Cinci exploatări forestiere din județul Covasna au fost închise de Garda de Mediu

747 views

Garda de Mediu Covasna a închis în acest an cinci exploatări forestiere și a aplicat amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei agenților economici din domeniu care nu au respectat prevederile legii, a informat luni conducerea instituției.

Comisarul-șef Lucian Florin Cândea a precizat că în ultimele cinci luni au fost efectuate 38 de controale la agenți economici care desfășoară activități de exploatare forestieră, fiind verificate respectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

În urma acțiunilor de control, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus sistarea activității a cinci exploatări forestiere și au aplicat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 218.000 lei.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

”Activitatea celor cinci exploatații a fost sistată pentru că nu aveau autorizații de mediu”, a declarat pentru AGERPRES Lucian Florin Cândea.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Conducerea Gărzii de Mediu Covasna a avertizat operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră că acțiunile de control vor continua, iar în cazul nerespectării legislației protecției mediului ”amenzile vor fi usturătoare”.