Home Agricultura Cine devine ministru? Constantin sau Cîmpeanu?

Cine devine ministru? Constantin sau Cîmpeanu?

769 views

PSD își dorește ca Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale să fie condus de către olteanul Paul Stănescu.

Marţi va avea loc prima ședință a noul Parlament, după care vor începe procedurile pentru numirea miniștrilor ce vor avea misiunea de a pune țara pe “roate”. În condițiile în care Klaus Iohannis nu-l vrea pe Liviu Dragnea în fruntea Executivului, PSD intenţionează să-l propună pentru postul de premier pe Mihai Fifor, cel care a fost ales senator de Arad în urma alegerilor de la 11 decembrie.

Social-democratul a mai lucrat în administrația centrală ca secretar general al MAI, având sarcina de a face legătura între Guvern și prefecturile din teritoriu. Fifor are legătură și cu agricultura, în sensul că a condus Comisia Nana, cea care a cercetat modul în care Traian Băsescu, fostul președinte al României, a reușit să achiziționeze peste 200 de hectare de teren agricol în comuna din județul Călărași.

În ceea ce privește posturile de miniștri, Evenimentul Zilei scrie că PSD este dispus să le cedeze celor din ALDE două ministere, pe cel al Energiei și pe cel al Educației. Asta înseamnă că postul de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale propus lui Daniel Constantin va fi ocupat în noul Guvern de către un social-democratul Paul Stănescu. ALDE poate prinde un al treilea fotoliu de ministru numai în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu va fi îndepărtat din fruntea Senatului.

În schimb, Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București și membru important al ALDE, s-ar putea întoarce în frunctea Ministerului Educației, acolo unde a mai fost și în perioada în care Victor Ponta a fost premier.