Home exclusiv Cod galben pentru vijelii în jumătate de țară

Cod galben pentru vijelii în jumătate de țară

1,443 views

Incepând de luni și până marți, la ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

 

ANM a emis luni o atenționare meteo cod galben pentru vijelii. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul și, parțial, centrul tării, iar din a doua parte a nopții îndeosebi în centru, nord și nord-est, precum și la munte. Vor fi frecvențe descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină. Cantitătile de apă vor depăsi local 15-20 l/mp și punctiform 30-40 l/mp.
Sunt vizate județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Albă, Brașov, Mureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Covasna, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Botoșani.
De marți, va intra în vigoare o altă atenționare, tot cod galben, pentru caniculă, în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade Celsius. Sunt vizate județele Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărasi, Constanța, Tulcea, precum și în municipiul București.