Coreea de Sud a raportat un caz de gripă aviară înalt patogenă la o fermă de rațe

649

În Coreea de Sud s-a descoperit un caz de cu gripă aviară înalt patogenă la o fermă avicolă din apropierea capitalei Seul, a declarat luni pentru Reuters un oficial de la Ministerul Agriculturii, la o lună după redobândirea statului de țară liberă de gripă aviară.

Autoritățile au descoperit varianta de gripă aviară înalt patogenă H5N8 și au decis să sacrifice toate cele 11.604 de rațe de la ferma din Icheon, la 80 km de Seul. Ultima dată au fost raportate cazuri de gripă aviară în noiembrie.

În 13 martie, Ministerul Agriculturii de la Seul a anunțat că țara a reluat exporturile de carne de pasăre către Hong Kong, pentru prima dată în ultimii aproape doi ani.

Descoperirea cazului de gripă aviară vine pe fondul sporirii temerilor privind siguranța alimentară în Coreea de Sud, după ce în ianuarie s-au anunțat cazuri de febră aftoasă la porci.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a avertizat recent că peste 35 de țări au fost afectate de înmulțirea cazurilor de epidemie de gripă aviară, epidemii care au condus la eutanasierea mai multor zeci de milioane de păsări.

OIE a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare. (Sursa: AGERPRES)