Cum arată cele mai noi combine de la Claas

645

CLAAS şi-a prezintat noile modele de combine pentru recoltat furaje JAGUAR 900.

Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru recoltarea cu PICK UP și implementul frontal pentru porumb, ORBIS. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanentă a tocării. În plus, operatorul poate reacționa în orice moment la modificarea condițiilor de recoltare prin reglarea manuală a vitezei implementului frontal controlată automat.

Acționarea mecanică cu viteză constantă care și-a dovedit eficiența de-a lungul multor ani de utilizare în practică este disponibilă în continuare. Acționarea mecanică poate fi combinată acum cu cea continuu variabilă. Această variantă cu repartizarea puterii, cu acționare mecanică și hidraulică asigură transmiterea unei puteri ridicate la o viteză constantă. Acest lucru permite acționarea extrem de eficientă a barei de tăiere DIRECT DISC și a implementelor frontale pentru porumb.

Toate modelele noi JAGUAR 900 au un sistem îmbunătățit de flux pentru material recoltat. Una dintre caracteristicile cheie ale sistemului de fixare hidraulic al barei de tăiere permite reglarea mult mai rapidă decât până acum. După reglare, bara de tăiere este fixată hidraulic și rămâne în mod fiabil în poziția necesară. Acest lucru asigură în mod constant o calitate ridicată a tocării. Ca și până acum, operatorul poate controla această funcție din cabină.

Noile modele funcționează, de asemenea, cu un bătător cu tambur reglabil automat. Bătătorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare și alt punct de pivotare și este deplasat în mod automat împreună cu bara de tăiere, când aceasta din urmă este reglată. Acest lucru înseamnă că distanța dintre contrabătător și cuțitele tocătorului rămâne constantă pe întreaga lungime a bătătorului cu tambur, asigurând un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cuțitelor. În plus, această configurație asigură economia de carburant și reducerea uzurii.

Sistemul CLAAS AUTO FILL de descărcare în partea laterală în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ și sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje și combinei de recoltat furaje. O cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare captează în mod continuu conturul remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat în funcție de aceste contur și de gradul de încărcare. Este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcție care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare. Sistemul AUTO FILL îmbunătățit asigură o reducere considerabilă a sarcinii operatorului.

Trenul de rulare al noilor modele JAGUAR 900 oferă, de asemenea, un confort mai mare pentru operator. Noul motor hidrostatic, un motor hidraulic variabil cu două poziții de control, are o gamă largă de turații. Acest lucru asigură deplasarea la turații foarte mici ale motorului, ceea ce are un efect pozitiv asupra consumului de carburant diesel. Consumul de carburant în timpul recoltării este redus, de asemenea, datorită unei funcții de reducere automată a turației motorului în momentul întoarcerii la capătul rândului.

Funcționarea pe câmp în prima treaptă de viteză, transmisia puternică permit utilajului să se deplaseze cu viteze de până la 22 km/h. În plus, toate noile modele JAGUAR 900 oferă o forță de tracțiune foarte mare și reacții rapide în mod constant, factori ce sunt puși în adevărata lor valoare atunci când combina de recoltat furaje se deplasează în rampă sau accelerează. Un diferențial autoblocabil asigură tracțiune optimă în permanență, chiar și în condiții dificile. Acesta poate fi controlat fie manual, în modul de pornire automată care este activat atunci când este detectată o derapare a roții, sau în modul de oprire automată, la un anumit unghi de bracaj și la atingerea unor viteze mai mari de 15 km/h. În plus, toate modelele au o frână de parcare automată confortabilă, care este acționată atunci când operatorul deplasează maneta de comandă în poziția neutră.

În viitor, PICK UP-ul va putea fi echipat cu o nouă opțiune de îmbunătățire a urmăririi conturului solului. Funcția ACTIVE CONTOUR asigură adaptarea rapidă la modificarea conturului solului, reducând astfel pierderile de recoltă pe terenuri foarte abrupte. Implementele frontale ORBIS pentru porumb și PICK UP-ul pot fi echipate acum, de asemenea, cu un modul pentru implementul frontal, care, după o programare, nu mai necesită alte proceduri de programare. În plus, orele de funcționare sunt înregistrate separat. În combinație cu acționarea variabilă a implementului frontal, modulul monitorizează implementul frontal pentru a asigura reglarea corectă a acestuia pentru o funcționare fiabilă pe câmp.