Daniel Constantin – ministru, dar la Mediu! Daniel Botănoiu, noul ministru al agriculturii

570

Numirile în cabinetul condus de către Sorin Grindeanu vor fi oficializate după Anul Nou.

Prima ședință a Guvernului este programată la jumătatea săptămânii viitoare. Până când noii miniștri vor fi validați de Parlament, numele acestora apar numai pe surse. Pe agricultori îi interesează foarte tare cine va conduce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Daniel Constantin, primul nume vehiculat imediat după alegerile de la 11 decembrie, va ocupă funcția de ministru, însă la Mediu. Pentru MADR, social-democrații îl vor propune pe Daniel Botanoiu. Informația a fost prezentat de agențiile de știri news.ro și Mediafax.

Cele două surse se contrazic în ceea ce privește viitorul lui Sorin Cîmpeanu. În vreme ce news.ro îl dă pe rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București ca fiind noul ministru al Comunicațiilor, Mediafax îl pune pe șeful de la Agronomia bucureșteană în fruntea Ministerului Educației.

Conform calendarului anunțat de liderul PSD, Liviu Dragnea, și transmis și președintelui Klaus Iohannis, noul Executiv ar urma să depună jurământul în 4 ianuarie, la ora 19, Sorin Grindeanu intenționând ca prima ședință a Guvernului să fie în aceeași zi, la ora 21.

Marți, 3 ianuarie, la ora 10:30, ar urma să fie ședința de Birou Permanent, iar la ora 12.00 ședința ale plenului atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. La ora 14, vor fi ședințele conducerilor PSD și ALDE pentru aprobarea componenței Cabinetului, iar la ora 15 va fi o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD și ALDE în care fiecare candidat la funcția de ministru va avea o scurtă prezentare.

În jurul orei 16:00 – 16:30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului și programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17:00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, miniștrii propuși vor fi audiați în comisiile parlamentare, între orele 8:00 și 14:00. La ora 15:00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare și votul de investitură al Guvernului.