DNA: Sechestru instituit pe bunurile imobile ale Interagro și Intervitt

524

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale societăților Interagro SA și Intervitt SRL, ambele aparținând omului de afaceri Ioan Niculae, până la concurența sumei de aproximativ 11,4 milioane lei.

Sechestru a fost instituit în dosarul privind fapte de corupție săvârșite de Ioan Niculae, patronul grupului SC Interagro SA, de Gheorghe Bunea Stancu, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Brăila, și de către alte persoane, în legătură cu, printre altele, intervenții pentru promovarea unei HG prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Potrivit unui comunicat al DNA, în vederea luării măsurilor asiguratorii, au fost făcute verificări pentru identificarea bunurilor mobile și imobile aparținând celor două firme, principalele implicate în schema infracțională de spălare de bani și care, de altfel, au și beneficiat de realizarea transferului de bani în această modalitate.

DNA precizează că, în urma verificărilor, a rezultat că SC Interagro SA are imobile în valoare totală de peste 8,7 milioane lei, echivalent a aproximativ 2.000.000 euro (valoare de impunere), constând în 43 de terenuri, cu o suprafață de peste 100 de hectare, și locuințe (apartamente). Printre acestea se numără două ferme, un complex hotelier și pășunea unui munte din localitatea Bușteni (Prahova).

În ceea ce privește SC Intervitt SRL, urmează a se aplica sechestru, până la concurența sumei de 11,4 milioane lei asupra părților sociale, respectiv asupra diviziei de vinificație a grupului Interagro din Zimnicea. (Integral pe AGERPRES)